1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wortelmuffins met pecannoten

Wortelmuffins met pecannoten

Wortelmuffins met pecannoten product foto
  • Ingredienten:

  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 sinaasappel, rasp en sap
  • 2 eieren
  • 150 milliliter zonnebloemolie
  • 200 gram wortel, geraspt
  • 60 gram pecannoten + extra om te bestrooien, geroosterd en gehakt
  • 200 gram roomkaas
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 vanillestokje, opengesneden en merg eruit
  • 12 papieren cakevormpjes
  • muffinvorm
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de suiker, bakmeel, bakpoeder, kaneel en sinaasappelrasp in een kom. Klop de eieren los met de olie en roer samen met de geraspte wortel en pecannoten door het mengsel. Verdeel het beslag over de muffinbakvorm en bak circa 20 minuten in de oven. Neem uit de oven, laat de muffins afkoelen en maak intussen de topping. Meng de roomkaas, het sinaasappelsap, de poedersuiker en het vanillemerg tot een glad mengsel. Verdeel de topping over de afgekoelde muffins en bestrooi met nog wat extra pecannoten.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 30 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 360
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie