1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wortelsalade met sinaasappel en olijven

Wortelsalade met sinaasappel en olijven

Wortelsalade met sinaasappel en olijven product foto
  • Ingredienten:

  • 3 sinaasappels, geschild en in dunne plakken
  • 3 wortels, geschrapt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 130 gram zwarte olijven
  • 50 gram walnoten, geroosterd en gehakt
Bereiden
Leg de sinaasappelplakjes op een schaal. Schaaf met een dunschiller linten van de wortels en leg deze op de sinaasappel. Klop de olie, rozemarijn en azijn tot een dressing en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de dressing over de salade en bestrooi met de olijven en walnoten.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 21 g
  • Kcal
  • 255
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie