In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wortelsoep met amandel en sinaasappelolie

Wortelsoep met amandel en sinaasappelolie

Wortelsoep met amandel en sinaasappelolie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 eetl. olijfolie
  • 300 g wortel, geschrapt, in stukken
  • 1 ui, gesnipperd
  • mespuntje kaneelpoeder
  • mespuntje gemalen komijn (djinten)
  • 8 dl groente- of kruidenbouillon
  • 2 eetl. geschaafde amandelen
  • 1 sinaasappel (rasp en sap)
  • 1 eetl. gehakte verse munt
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de wortel en ui zonder dat ze gaan kleuren. Voeg kaneel en komijn toe, bak deze even mee en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 12 minuten. Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan. Meng sap en rasp van de sinaasappel door de rest van de olijfolie. Pureer de soep. Serveer de soep bestrooid met amandel en munt. Giet er vlak voor het eten een scheutje sinaasappelolie over.

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
8 g
vet
26 g
Kcal
275