1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wortelsoep met amandel en sinaasappelolie

Wortelsoep met amandel en sinaasappelolie

Wortelsoep met amandel en sinaasappelolie product foto
  • Ingredienten:

  • 6 eetl. olijfolie
  • 300 g wortel, geschrapt, in stukken
  • 1 ui, gesnipperd
  • mespuntje kaneelpoeder
  • mespuntje gemalen komijn (djinten)
  • 8 dl groente- of kruidenbouillon
  • 2 eetl. geschaafde amandelen
  • 1 sinaasappel (rasp en sap)
  • 1 eetl. gehakte verse munt
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de wortel en ui zonder dat ze gaan kleuren. Voeg kaneel en komijn toe, bak deze even mee en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 12 minuten. Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan. Meng sap en rasp van de sinaasappel door de rest van de olijfolie. Pureer de soep. Serveer de soep bestrooid met amandel en munt. Giet er vlak voor het eten een scheutje sinaasappelolie over.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 2 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 275
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie