Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wortelsoep met citroen, salie en knoflookcrostini

Wortelsoep met citroen, salie en knoflookcrostini

Wortelsoep met citroen, salie en knoflookcrostini product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 citroen
  • 150 ml olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 300 g wortel, in stukken
  • 1 l groente- of kruidenbouillon (van tablet)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 klein stokbrood, in plakken
  • enkele blaadjes of 1 eetl. gehakte salie (vers of diepvries)
Voorbereiden
Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Verwarm 100 ml olijfolie met de helft van de citroenrasp zachtjes 5 minuten en laat de olie afkoelen.
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak hierin de sjalotjes, wortel en de rest van de citroenrasp 3 minuten. Voeg het citroensap en de bouillon toe en kook zachtjes 15 minuten. Verwarm de ovengrill. Pureer de soep en voeg zout en peper naar smaak toe. Meng de knoflook door de rest van de olijfolie en bestrijk de plakjes stokbrood er aan beide kanten mee. Leg ze op een rooster of bakplaat onder de grill en rooster ze aan beide kanten lichtbruin. Schep de soep in borden of kommen. Verdeel de salie erover en druppel de citroenolie erop. Serveer de knoflook­crostini’s erbij.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
30 g
vet
39 g
Kcal
495