Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wortelsoep met specerijen en appelchips

Wortelsoep met specerijen en appelchips

Wortelsoep met specerijen en appelchips product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 stevige appels, gewassen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 500 g winterwortel, geschild en in schijfjes
  • 1/2 theel. kaneelpoeder
  • 1/2 theel. kerriepoeder
  • 1/2 theel. gemberpoeder
  • 1/2 theel. paprikapoeder
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 2 eetl. rijst
  • 500 ml groentebouillon
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. citroensapbakpapier
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 100°C. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appelpartjes in dunne plakjes en leg ze naast elkaar op een met bakpapier bekleed ovenrek. Laat de appel in circa 90 minuten drogen in het midden van de oven. Laat op een rekje afkoelen.
Bereiden
Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de wortelschijfjes en specerijen toe en bak een paar minuten mee. Voeg de tomatenpuree, rijst en bouillon toe en laat aan de kook komen. Laat op een lage stand de wortel in circa 15 minuten gaar koken. Pureer de soep en breng verder op smaak met zout, peper en een beetje citroensap. Schep de soep in borden of kommen en garneer met de appelchips.(+ 90 minuten oventijd)

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
19 g
vet
8 g
Kcal
155