Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wortelsoep

Wortelsoep

Wortelsoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 zoete aardappel geschild en in stukjes
  • 500 gram wortel geschild en in plakjes
  • 3 cm gemberwortel geschild en fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma of kerriepoeder
  • 1 liter kippenbouillon
  • geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
Bereiden
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de aardappel, wortel, gember en specerijen toe en fruit nog enkele minuten verder. Giet de bouillon erbij en laat op middelhoge stand circa 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep als de wortel gaar is en breng verder op smaak met zout en peper. Roer er naar smaak sinaasappelsap en -rasp door.

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
17 g
vet
5 g
Kcal
135