1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wortelsoep

Wortelsoep

Wortelsoep product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 zoete aardappel geschild en in stukjes
  • 500 gram wortel geschild en in plakjes
  • 3 cm gemberwortel geschild en fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma of kerriepoeder
  • 1 liter kippenbouillon
  • geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
Bereiden
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de aardappel, wortel, gember en specerijen toe en fruit nog enkele minuten verder. Giet de bouillon erbij en laat op middelhoge stand circa 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep als de wortel gaar is en breng verder op smaak met zout en peper. Roer er naar smaak sinaasappelsap en -rasp door.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 2 g
  • koolhydraten
  • 17 g
  • vet
  • 5 g
  • Kcal
  • 135
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie