Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wortelsoep

Wortelsoep

Wortelsoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de stafjes:
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 20 g geraspte belegen kaas
  • voor de soep:
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 500 g wortels, geschild en in kleine blokjes
  • 500 ml groentebouillon van tablet
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. crème fraîche (Melkan)bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd beide plakjes in tweeën. Rol elk stukje deeg in de vorm van een staf. Rol ze door de geraspte kaas en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de stafjes in circa 10 minuten gaar en bruin. Laat ze afkoelen. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui met de specerijen in circa 5 minuten zacht. Voeg de wortels toe en bak nog een paar minuten mee. Giet de bouillon erbij en laat de wortel in circa 10 minuten gaar koken. Pureer de soep en breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer de soep met een mooie spiraal van crème fraîche en een bladerdeegstaf.
Variatie
Wortels kunnen worden vervangen door pompoen.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
13 g
vet
23 g
Kcal
275