Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Worteltaart met vanillevulling

Worteltaart met vanillevulling

Worteltaart met vanillevulling product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 70 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eieren
  • 350 g witte basterdsuiker
  • 200 ml milde olijf- of zonnebloemolie
  • 250 g zelfrijzend bak- of cakemeel
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 200 g geraspte wortel
  • 75 g rozijnen, geweld en door de bloem gehaald
  • 100 g walnoten, grof gehakt
  • voor de vulling:
  • 250 g mascarpone
  • 50 g poedersuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • springvorm Ø 24 cm, ingevet, bestoven met bloem of paneermeel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eieren en suiker door de olie. Voeg meel en kaneel toe en klop tot een glad beslag. Schep de wortel, rozijnen en de helft van de gehakte noten erdoor. Schep het beslag in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen. Meng de ingrediënten voor de vulling. Snijd de taart één keer horizontaal door. Verdeel de helft van de vulling over één taarthelft. Leg de andere erop. Verdeel de rest van de vulling over de taart en strooi de rest van de noten erop.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
111 g
vet
69 g
Kcal
1120