Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Yoghurt-roomtaart

Yoghurt-roomtaart

Yoghurt-roomtaart product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g bastognekoeken, fijn verkruimeld
  • 100 g gesmolten boter
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1,5 citroen (sap)
  • 5 eetl. suiker
  • 150 ml slagroom (Melkan)
  • 375 ml Griekse yoghurt
  • witte chocolade-paaseitjes ter garnering
  • springvorm Ø 20 cm, bekleed met bakpapier
  • vershoudfolie
Voorbereiden
Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Druk dit deegje stevig aan op de bodem van de springvorm. Laat het hard worden in de koelkast. Week de gelatine in koud water.
Bereiden
Verwarm het citroensap met 1 eetlepel suiker. Knijp de gelatine uit en laat al roerend oplossen in het warme sap. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Roer de yoghurt goed los en klop hier met een garde het gelatine-citroensap doorheen. Schep rustig de slagroom erdoor en verdeel dit over de koekbodem. Schud even met de vorm zodat er geen luchtbellen meer zijn en dek af met folie. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Versier de taart met witte chocolade-paaseitjes en serveer hem in punten gesneden. + min. 2 uur koelen

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
67 g
vet
48 g
Kcal
770