In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Yoghurthangop met rabarber en amandelcrunch

Yoghurthangop met rabarber en amandelcrunch

Yoghurthangop met rabarber en amandelcrunch product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 l volle yoghurt (Melkan)
  • 1 vanillestokje
  • 700 g rabarber, gewassen en in stukjes gesneden
  • 1/2 sinaasappel (sap)
  • 2 eetl. suiker
  • voor de crunch:
  • 50 g amandelschaafsel
  • 2 eetl. suiker
  • 1/2 eiwit, losgeklopt
  • bakplaat met bakpapier
Voorbereiden
Leg een schone theedoek in een vergiet en zet deze in een kom zodat de vergiet de bodem niet raakt. Schenk de yoghurt erin en dek af met een overhangende doek of bord. Laat de yoghurt ongeveer 4 uur uitlekken in de koel-kast.
Bereiden
Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap met het mes de zaadjes eruit. Roer de rabarber met de vanillezaadjes, het sinaas-appelsap en de suiker goed door in een pan en breng aan de kook. Laat op lage stand in circa 15 minuten uit elkaar vallen en laat de rabarber afkoelen tot lauw. Verwarm de oven voor op 140°C. Vermeng de amandelen met de suiker en eiwit goed en spreid uit op een bakplaat met bakpapier. Bak in circa 20 minuten in de oven goudbruin en krokant. Laat iets afkoelen. Schep de hangop uit de doek over in schaaltjes. Schep er een lepel rabarber bij en garneer met de amandelcrunch. + 4 uur uitlekken

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
24 g
vet
15 g
Kcal
325