Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Yoghurtijs banaan-chocolade

Yoghurtijs banaan-chocolade

Yoghurtijs banaan-chocolade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Breng 125 ml slagroom met 1 eetlepel cacaopoe- der aan de kook. Roer goed en smelt er van de warmtebron af 75 gram in stukjes gehakte melkchocolade in. Laat afkoelen en meng met 75 ml yoghurt en een snufje zout. Meng in een andere kom 125 ml yoghurt met 4 geprakte bananen en 1 eetlepel witte basterdsuiker. Vul de vormpjes voor 1/3 met het banaanmengsel en zet circa 30 minuten in de diepvries. Schep het chocolade- mengsel erop tot 2/3 en bevries nog circa 30 minuten. Vul af met de rest van het banaanmengsel en zet de stokjes erin. Vries in en bestrooi de bevroren ijsjes met gehakte nootjes.