Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zachte wener tulband

Zachte wener tulband

Zachte wener tulband product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 eieren
  • 160 gram suiker
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 110 gram boter + extra om te besmeren
  • 140 gram bloem
  • 20 gram maizena
  • tulbandvorm, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 165oC. Klop de eieren met de suiker, citroenrasp en een mespuntje zout stevig tot het mengsel de dikte van yoghurt heeft. Smelt 110 gram boter. Zeef de bloem en maizena en spatel door het eimengsel. Voeg direct daarna de gesmolten boter toe. Schep het beslag in de vorm en bak in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar. Keer de tulband direct uit de oven om op een theedoek. Snijd de cake in plakken en besmeer met roomboter.
Variatie
Bestrooi voor een feestelijk effect de tulband en het bord met poedersuiker.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
35 g
vet
15 g
Kcal
305