Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zak van Sinterklaas

Zak van Sinterklaas

Zak van Sinterklaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 75 g bloem
  • 250 ml melk (Melkan)
  • 1 ei
  • snuf zout
  • 1 eetl. boter
  • voor de vulling:
  • 2 mandarijnen
  • 1 eetl. mayonaise
  • snuf speculaaskruiden
  • zout
  • versgemalen peper
  • 20 g rucola, gewassen en gedroogd
  • 50 rauwe of gekookte ham in blokjes
  • 20 g walnoten, grof gehakt
Voorbereiden
Klop de bloem met de melk, het ei en zout tot een dun beslag en laat het even rusten. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak 4 flensjes.
Bereiden
Snijd de schil van de mandarijnen tot aan het vruchtvlees af en snijd de partjes tussen de vliezen los. Vang het sap op boven een kom. Vermeng de mayo­naise met de speculaaskruiden en een eetlepel mandarijnensap. Breng op smaak met zout en peper. Vermeng de rucola met de ham, mandarijnenpartjes, noten en dressing en verdeel dit over het midden van de flensjes. Vouw de randen van de flensjes omhoog en bind ze bij elkaar met een lint. (Aan het lint kan een naamkaartje of klein stafje hangen). Zet de zakjes op een bordje en bestrooi met een paar druppels dressing.voor 4 flensjes
Variatie
TipVoor een vegetarische versie ook lekker met oude kaas in plaats van ham.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
21 g
vet
14 g
Kcal
245