1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalm-avocadobakje met basilicumdressing

Zalm-avocadobakje met basilicumdressing

Zalm-avocadobakje met basilicumdressing product foto
  • Ingredienten:

  • 6 plakken diepvries filodeeg, ontdooid
  • 50 g boter, gesmolten
  • 1 avocado, in dunne plakjes
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 bakje tuinkers
  • 200 g gerookte zalm (Vismarine), in repen
  • voor de basilicumdressing:
  • 100 ml olijfolie
  • 50 ml limoen- of citroensap
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 eetl. gehakte verse basilicum
  • 12 basilicumblaadjes
  • muffinvorm
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de deeglapjes in vierkanten die groter zijn dan de muffinholtes. Bestrijk ze met boter en leg ze kruislings op elkaar in de holten van de vorm zodat het deeg iets overhangt. Bak de deegbakjes in het midden van de oven in 12-14 minuten goudbruin en gaar. Laat ze iets afkoelen en wip ze daarna uit de vorm. Besprenkel de avocadoplakjes met citroensap. Pureer voor de dressing alle ingrediënten, behalve de hele blaadjes basilicum. Vul de bakjes met een pluk tuinkers en met de zalm en de avocado. Sprenkel er basilicumdressing over. Zet de bakjes op 4 borden. Garneer met de basilicumblaadjes en de rest van de tuinkers en de basilicumdressing.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 21 g
  • vet
  • 50 g
  • Kcal
  • 595
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie