Zalm met bieslook-mosterdpanade - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalm met bieslook-mosterdpanade

Zalm met bieslook-mosterdpanade

Zalm met bieslook-mosterdpanade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 bosje bieslook, gehakt
  • 125 g boter
  • 50 g broodkruim, fijn verkruimeld
  • 2 eetl. grove mosterd
  • 1 theel. citroenrasp
  • zout en versgemalen peper
  • 500 g zalmfilet (Vismarine), ontdooid
  • plastic folie
  • lage ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes
Bereiden
Begin met de panade (dit kan een dag van tevoren): meng bieslook, boter, broodkruim, mosterd, citroenrasp en zout en peper. Rol deze massa iets uit tussen plastic folie. Vorm er 4 plakken van en leg ze in de diepvries. Leg de vis, verdeeld in 4 porties, in de ovenschaal en strooi er zout en peper over. Verdeel de panadeplakken over de vis en zet het gerecht niet te dicht onder een hete ovengrill zodat de vis in 5-7 minuten gaar en lichtbruin wordt.diepvries 1 uur
Variatie
Neem in plaats van zalm kabeljauw (Vismarine)

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
3 g
vet
47 g
Kcal
545