1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalm met bosui, komkommer en gemberdressing

Zalm met bosui, komkommer en gemberdressing

Zalm met bosui, komkommer en gemberdressing product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g gerookte zalm (Vismarine)
  • 1/2 komkommer, ongeschild, in smalle reepjes
  • 1 lente-/bosuitje, in smalle ringen
  • 2 eetl. sesamzaadjes
  • voor de dressing:
  • 5 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • 2 eetl. limoen- of citroensap
  • 1 eetl. gembersnippers op siroop, gehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
Bereiden
Verdeel de zalm over de borden. Schep op het midden ervan een bergje komkommer met bosui. Rooster de sesamzaadjes in een droge hete koekenpan. Meng de ingrediënten voor de dressing. Sprenkel deze over de zalm en groenten en strooi de sesamzaadjes erover.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 17 g
  • koolhydraten
  • 4 g
  • vet
  • 28 g
  • Kcal
  • 330
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie