1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalm met kappertjes en limoensaus

Zalm met kappertjes en limoensaus

Zalm met kappertjes en limoensaus product foto
  • Ingredienten:

  • 4 zalmfilets, ontdooid (Vismarine)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. bloem
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 limoen, in 8 dunne plakjes
  • 1 limoen (rasp en sap)
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 2 eetl. kappertjes, uitgelekt
  • 2 eetl. boter
Bereiden
Bestrooi de zalmfilets rondom met zout en peper en bestuif ze dan met bloem. Verwarm de oven voor op 75°C. Verwarm de olie en bak de zalmfilets aan elke kant 2 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm in de oven. Bak de plakjes limoen in dezelfde pan om en om bruin. Leg op elk stuk zalm 2 plakjes limoen. Roer het aanbaksel in de pan los en voeg de limoenrasp en knoflook toe aan de olie. Fruit dit een paar minuten en voeg dan het limoensap, de kappertjes en boter toe. Neem de pan van de warmtebron. Laat de boter al roerende smelten en giet deze saus over de zalmfilets. Serveer direct.
Variatie
In plaats van kappertjes kunt u een paar fijngesneden ansjovisfilets toevoegen aan de saus.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 17 g
  • koolhydraten
  • 3 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 350
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie