1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalm met olijven-sinaasappelgremolata

Zalm met olijven-sinaasappelgremolata

Zalm met olijven-sinaasappelgremolata product foto
  • Ingredienten:

  • 4 zalmfilets (ca. 150 gram per stuk)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • voor de olijven-sinaasappelgremolata:
  • 125 gram groene olijven, grof gehakt
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels gehakte munt
  • oven- of magnetronschaal met deksel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200oC. Meng de ingrediënten voor de gremolata. Besprenkel de zalmfilets met citroensap en bestrooi met zout en peper. Gaar de zalm afgedekt 7-8 minuten in het midden van de oven (of 3-4 minuten in de mag- netron op 800 Watt). Verdeel de olijven- sinaasappelgremolata over de zalmfilets en besprenkel met de olijfolie. Lekker met tagliatelle en peultjes of spinazie.
Variatie
• Vervang de munt in de gremolata door bladselderij en voeg 3 fijngehakte ansjovisfilets toe. • Deze gremolata is ook lekker over venkel of bloemkool.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 31 g
  • koolhydraten
  • 1 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 395
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie