Zalm met olijventapenade - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalm met olijventapenade

Zalm met olijventapenade

Zalm met olijventapenade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram zalmfilet
  • 2 eetlepel citroensap
  • 75 gram zwarte olijven, zonder pit
  • 75 gram groene olijven, zonder pit
  • 75 gram gedroogde tomaten op olie
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 4 ansjovisfilets
  • evt. olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de zalmfilets droog en besprenkel ze met citroensap. Pureer de ingrediënten voor de tapenade grof en voeg eventueel een beetje olijfolie toe tot er een smeerbaar mengsel ontstaat. Breng op smaak met peper. Bestrijk de zalmfilets met een dikke laag tapenade. Leg ze naast elkaar op de bakplaat en zet deze circa 15 minuten, tot de zalm gaar is, in het midden van de oven. Lekker met citroenkrieltjes en een tomatensalade.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
4 g
vet
15 g
Kcal
290