Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalm met prei en noten

Zalm met prei en noten

Zalm met prei en noten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram zalmfilet
  • 2 sinaasappels, schoongeboend
  • 5 sneetjes volkorenbrood, zonder korst, fijnverkruimeld
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 1 prei, in smalle ringetjes of fijngehakt
  • 100 gram vloeibaar bakproduct of boter
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • bakplaat, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de vis droog en maal er royaal peper over. Leg de zalmfilets naast elkaar op de bakplaat. Rasp de schil van 1 sinaasappel en verdeel de andere sinaasappel in partjes. Meng het broodkruim met de walnoten, prei en geraspte sinaasappelschil. Verwarm het bakproduct en bak het broodkruimmengsel 2-3 minuten. Breng op smaak met zout. Bestrijk de vis met eidooier, verdeel het broodmengsel erover en druk het een beetje aan. Zet de vis circa 15 minuten in het midden van de oven tot deze gaar is en de bovenkant krokant is. Serveer de zalm met partjes sinaasappel. Lekker met worteltjes en peultjes, gebakken aardappels en tartaarsaus.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
19 g
vet
39 g
Kcal
590