1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmamuse met sesam en soja

Zalmamuse met sesam en soja

Zalmamuse met sesam en soja product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. sesamzaad
  • 1stukje (3 cm) gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 lente-/bosuitje, in smalle ringen
  • 2 eetl. sojasaus of ketjap manis
  • 1 eetl. sherry
  • 2 blikjes zalm, uitgelekt en schoongemaakt
  • blaadjes eikenbladsla of rode sla
  • 8 kleine glaasjes, amuselepels of schaaltjes
Bereiden
Rooster het sesamzaad in een droge hete koekenpan goudbruin. Meng gember, de helft van de bosui, soja en sherry door de zalm. Scheur de sla iets kleiner. Leg een beetje sla in de schaaltjes. Verdeel daarover de zalm. Strooi er sesamzaad en bosui over.8 stuks
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 11 g
  • koolhydraten
  • 2 g
  • vet
  • 4 g
  • Kcal
  • 90
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie