1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmbeignets

Zalmbeignets

Zalmbeignets product foto
  • Ingredienten:

  • 150 g bloem
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 flesje blond bier
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eiwitten
  • 300 g zalmfilet, in blokjes
  • 1 l frituurolie zoals arachideolie of zonnebloemolie
Bereiden
Roer de bloem met de olijfolie, het bier, wat zout en peper tot een glad beslagje. Klop de eiwitten goed stijf en schep ze voorzichtig door het beslag. Laat het een half uur rusten. Verhit de olie tot 180°C. Haal de zalmblokjes door het beslag. Dompel ze in de olie en frituur ze met een paar tegelijk in circa 3 minuten gaar en lichtbruin.+ 30 minuten rusten
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 18 g
  • koolhydraten
  • 29 g
  • vet
  • 41 g
  • Kcal
  • 585
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie