Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmbeignets

Zalmbeignets

Zalmbeignets product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 g bloem
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 flesje blond bier
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eiwitten
  • 300 g zalmfilet, in blokjes
  • 1 l frituurolie zoals arachideolie of zonnebloemolie
Bereiden
Roer de bloem met de olijfolie, het bier, wat zout en peper tot een glad beslagje. Klop de eiwitten goed stijf en schep ze voorzichtig door het beslag. Laat het een half uur rusten. Verhit de olie tot 180°C. Haal de zalmblokjes door het beslag. Dompel ze in de olie en frituur ze met een paar tegelijk in circa 3 minuten gaar en lichtbruin.+ 30 minuten rusten

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
29 g
vet
41 g
Kcal
585