Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmbroodjes met groene asperges

Zalmbroodjes met groene asperges

Zalmbroodjes met groene asperges product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat 1 pak bladerdeeg ontdooien. Snijd aan de onderkant van 12 groene asperges een klein stukje af. Kook de asperges in 5-7 minuten beetgaar. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen. Haal de deeglapjes van elkaar, verwijder de folie en halveer de deeglapjes. Bestrijk ze met circa 100 gram kruidenroomkaas en beleg ze met plakjes gerookte zalm (150 gram). Maal er peper over. Snijd de asperges kleiner en verdeel ze over de zalm. Vouw het deeg dubbel, plak de randen goed dicht met water of geklutst ei en bestrijk de bovenkanten met ei. Bak de broodjes op een ingevette bakplaat in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
8 g
vet
7 g
Kcal
115