Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmburger met tomaat en pestocrème

Zalmburger met tomaat en pestocrème

Zalmburger met tomaat en pestocrème product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g zalmfilet, in blokjes
  • 1 eiwit
  • 50 g broodkruim
  • 1 sjalotje, gehakt
  • zout
  • versgemalen peper
  • bloem
  • 3 eetl. arachideolie of olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 focaccia- of ciabattabroodjes, opengesneden, licht geroosterd
  • 50 g rucola
  • 125 ml mascarpone
  • 3 eetl. pesto
Bereiden
Doe de zalm, het eiwit, broodkruim, sjalotje en zout en peper in een keukenmachine en draai tot de zalm fijngehakt, maar geen puree is. Maak het mengsel eventueel eerder en zet het in de koelkast. Vorm er met met bloem bestoven handen 4 burgers van en bak ze 2-3 minuten per kant in 2 eetlepels olie. Meng de rest van de olie met knoflook en bestrijk de snijkanten van het brood met dit mengsel. Verwarm de ovengrill. Verdeel de rucola over het brood. Meng de mascarpone met de pesto. Leg de burgers met de pestocrème erop kort onder de hete grill. Serveer de zalmburgers op de broodjes met rucola.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
27 g
vet
30 g
Kcal
485