Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmcarpaccio met rucola en krab

Zalmcarpaccio met rucola en krab

Zalmcarpaccio met rucola en krab product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 gram surimi krabvlokken of krabsticks (Vismarine)
  • 300 gram gerookte zalm (Vismarine)
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 2 lente-/bosuitjes, in smalle ringen
  • 75 gram rucola
  • 1 citroen, in plakjes
  • Voor de dressing:
  • 1/2 eetl. sesamolie
  • 2 eetlepel zonnebloemolie of arachideolie
  • 2 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geperst
  • 1 eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries)
  • 1 eetlepel kappertjes
Voorbereiden
Haal de krabvlokken een beetje uit elkaar of snijd de krabsticks iets kleiner. Leg de plakjes gerookte zalm naast elkaar op 4 borden. Rooster de sesamzaadjes in een hete droge koekenpan goudbruin in 1 minuut. Als de zaadjes opspatten zijn ze goed. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Schep de bosuitjes door de krabvlokken.
Bereiden
Leg een pluk rucola op de zalm. Verdeel daarover de krab met bosui als een soort nestje. Giet de dressing erover. Garneer met citroen en strooi de sesamzaadjes erover.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
8 g
vet
20 g
Kcal
305