1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmcarpaccio met rucola en krab

Zalmcarpaccio met rucola en krab

Zalmcarpaccio met rucola en krab product foto
  • Ingredienten:

  • 200 gram surimi krabvlokken of krabsticks (Vismarine)
  • 300 gram gerookte zalm (Vismarine)
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 2 lente-/bosuitjes, in smalle ringen
  • 75 gram rucola
  • 1 citroen, in plakjes
  • Voor de dressing:
  • 1/2 eetl. sesamolie
  • 2 eetlepel zonnebloemolie of arachideolie
  • 2 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geperst
  • 1 eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries)
  • 1 eetlepel kappertjes
Voorbereiden
Haal de krabvlokken een beetje uit elkaar of snijd de krabsticks iets kleiner. Leg de plakjes gerookte zalm naast elkaar op 4 borden. Rooster de sesamzaadjes in een hete droge koekenpan goudbruin in 1 minuut. Als de zaadjes opspatten zijn ze goed. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Schep de bosuitjes door de krabvlokken.
Bereiden
Leg een pluk rucola op de zalm. Verdeel daarover de krab met bosui als een soort nestje. Giet de dressing erover. Garneer met citroen en strooi de sesamzaadjes erover.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 24 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 20 g
  • Kcal
  • 305
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie