Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmcrostini met citroen-dillecrème

Zalmcrostini met citroen-dillecrème

Zalmcrostini met citroen-dillecrème product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 klein stokbrood of ciabattabrood
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 200 ml crème fraîche (Melkan)
  • 1 eetl. gehakte verse dille
  • 200 g gerookte zalm (Vismarine)
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. kappertjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het brood in schuine plakken. Bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie. Leg het brood naast elkaar op de bakplaat en rooster het 8-10 minuten in de oven. Boen de citroen schoon, rasp 1 theelepel van de schil. Gebruik de rest van de citroen als garnering. Meng crème fraîche met citroenrasp en een deel van de dille. Bestrijk de broodplakken met de citroen-dillecrème. Verdeel de zalm erover, maal een beetje peper over de zalm en garneer met kappertjes, citroen en dille.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
55 g
vet
61 g
Kcal
920