Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmfilet met geroosterde tomaat en sinaasappel

Zalmfilet met geroosterde tomaat en sinaasappel

Zalmfilet met geroosterde tomaat en sinaasappel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g zalmfilet (Vismarine), ontdooid
  • 2 eetl. citroensap
  • zout
  • versgemalen peper
  • 8 trostomaten, aan de tak
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 sinaasappel
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • lage ovenschaal, ingevet
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Depde zalmfilet droog met keukenpapier.Sprenkel er citroensap over en bestrooide vis met zout en peper. Kruisde tomaten in en leg ze in de ovenschaal.Meng door 2 eetlepels olijfolieknoflook, zout en peper. Bestrijkde tomaten met dit mengsel. Boen desinaasappel schoon en snijd hem indunne plakken.
Bereiden
Zet de tomaten 10-15 minuten in hetmidden van de oven. Verwarm eengrillpan. Bestrijk de zalm met de restvan de olie en rooster de vis in 2 minutenper kant goudbruin en gaar. Haalde tomaten uit de oven. Serveer de visop warme borden, met de sinaasappelbestrooid met tijm en de tomatenernaast.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
7 g
vet
35 g
Kcal
445