Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmfilet met peterselietapenade

Zalmfilet met peterselietapenade

Zalmfilet met peterselietapenade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram winterwortel, geschrapt
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels gehakte (platte) peterselie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 zalmfilets (van ca. 150 gram per stuk)
  • 50 gram boter
Bereiden
Schaaf de wortel in lange linten en kook 4-5 minuten. Giet af en laat uitlekken. Rasp 1 eetlepel van de schil van de citroen en 1 eetlepel van de sinaasappel. Verwijder de rest van de schil, snijd de partjes uit de vliesjes en gebruik ze als garnering. Meng de citroen- en sinaasappelrasp met de ui, knoflook, peterselie, kappertjes en 2 eetlepels olijfolie tot een tapenade. Bestrooi de zalmfilet met zout en peper. Verhit de rest van de olijfolie en de boter en bak hierin de zalm in circa 2 minuten per kant goudbruin. Verwarm intussen de wortellinten afgedekt 2 minuten in de magnetron op 800 watt of verwarm ze in een vergiet boven een pan kokend water. Verdeel de wortel over de borden, leg de zalm erop en verdeel de tapenade erover. Garneer met sinaasappel en citroen. Lekker met gebakken krieltjes.
Variatie
Combineer wortel eens met courgette.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
10 g
vet
42 g
Kcal
560