1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmfilet uit de oven met topping van venkel en kappertjes

Zalmfilet uit de oven met topping van venkel en kappertjes

Zalmfilet uit de oven met topping van venkel en kappertjes product foto
  • Ingredienten:

  • 600 g (wilde) zalmfilet, eventueel met vel
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 1 venkelknol, in zeer dunne plakken geschaafd
  • 30 g kappertjes
  • 1 citroen, geboend en in dunne plakjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 bos basilicum, alleen de blaadjes, gescheurd
  • 100 ml witte wijn
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de zalm af en dep hem droog met keukenpapier. Leg de filets met het vel naar beneden in een ingevette ovenschaal. Bestrooi ze met zout en peper. Verdeel de plakjes venkel en de kappertjes erover. Steek eventueel sterretjes uit de citroenplakjes en leg ze op de venkel. Bestrijk de citroen met wat olie en giet de rest van de olie over de topping. Verdeel de helft van de basilicum over de vis en bewaar de rest voor garnering. Giet de wijn langs de vis.
Bereiden
Bak de zalm in circa 10 minuten net gaar in de oven. Schep de stukken vis op de borden, zeef de jus en giet hiervan nog een lepel over de vis.
Variatie
• De basilicum kan worden vervangen door tijm.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 31 g
  • koolhydraten
  • 1 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 415
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie