Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmkoekjes met gebakken citroenrijst

Zalmkoekjes met gebakken citroenrijst

Zalmkoekjes met gebakken citroenrijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram aardappels, geschild en in blokjes
  • 240 gram basmatirijst
  • 300 gram zalmfilet
  • 1 sjalotje, gepeld en gehalveerd
  • 1 ei
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 100 gram bloem
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels boter
Bereiden
Kook de aardappelblokjes in circa 10 minuten gaar in water met zout. Kook de rijst. Leg de zalm en sjalot in een koekenpan en voeg water toe totdat de stukken zalm net onder staan. Breng aan de kook en pocheer de zalm circa 8 minuten net tegen de kook aan. Giet de aardappels af en laat uitlekken. Schep de zalm voorzichtig uit het kookvocht en laat afkoelen. Klop het ei los met de helft van het citroensap, de helft van de citroenrasp en de peterselie. Prak als alles is afgekoeld de aardappel en vis grof met een vork. Hak de sjalot fijn. Meng de aardappel, vis en sjalot met het eimengsel en breng op smaak met zout en peper. Schep de bloem in een diep bord. Vorm met je handen 4-6 koekjes (ca. 10 cm Ø) van het vismengsel en haal ze door de bloem. Verhit de olie en bak hierin de viskoekjes voorzichtig op middelhoge stand in circa 4 minuten per kant bruin. Smelt intussen de boter in een koekenpan en schep hierin de rijst om met de rest van de citroenrasp en citroensap naar smaak. Serveer de viskoekjes met de rijst. Lekker met doperwten-muntsalsa.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
86 g
vet
22 g
Kcal
655