Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmkoekjes met mosterdmayonaise

Zalmkoekjes met mosterdmayonaise

Zalmkoekjes met mosterdmayonaise product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 blikje (rode) zalm (ca. 200 g), huid en graatjes verwijderd
  • 2 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 1 lente-/bosuitje, in smalle ringen
  • 200 gram broodkruim (van oud witbrood)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 1 eetlepel bloem
  • olijfolie
  • Voor de mostermayonaise:
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel (grove) mosterd
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 400 milliliter zonnebloem- of arachideolie
  • keukenpapier
Bereiden
Meng de zalm met de sjalotjes, bleekselderij, bosui, de helft van het broodkruim, het ei, de crème fraîche en de bloem. Breng op smaak met zout en peper. Vorm er 8 balletjes van en druk ze plat. Haal door de rest van het broodkruim en druk dit een beetje vast. Zet de koekjes eventueel even in de koelkast zodat ze iets steviger worden. Maak intussen de mosterdmayonaise. Klop in een keukenmachine of met een staafmixer de eidooier, mosterd, citroensap en -rasp door elkaar. Giet er al kloppend de zonnebloemolie in een dun straaltje bij tot de mayonaise dik genoeg is. Verhit een laagje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalmkoekjes 2-3 minuten per kant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met de mosterdmayonaise.Voor 8 stuks

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
7 g
vet
33 g
Kcal
350