Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmmousse

Zalmmousse

Zalmmousse product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 blaadjes gelatine
  • 400 gram gerookte zalm
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 bakje roomkaas naturel
  • chilipoeder
  • rozepeperbessen
  • 125 milliliter slagroom
  • paar takjes dille
  • 8 eenpersoons schaaltjes
  • vershoudfolie
Bereiden
Week de gelatine circa 5 minuten in koud water. Bekleed de schaaltjes met vershoudfolie en laat de randen overhangen, zodat je het geheel later kunt afdekken. Bekleed de vormpjes met de helft van de zalm. Verwarm het sinaasappelsap. Neem de pan van de warmtebron, knijp de gelatine uit en roer door het sap. Laat afkoelen tot lauwwarm. Snijd de rest van de zalm in kleine stukjes. Meng de roomkaas goed met het gelatinemengsel. Roer de zalm, chilipoeder en peperbessen erdoor. Klop de slagroom stijf en schep voorzichtig door het zalmmengsel. Schep dit in de vormpjes en strijk de bovenkant glad. Dek af met vershoudfolie en laat in circa 3 uur opstijven in de koelkast. Verwijder de folie en stort de mousse op bordjes. Verwijder de rest van de folie en garneer met dille.
Variatie
Vervang de peperbessen door wat gemalen vierseizoenenpeper.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
2 g
vet
16 g
Kcal
205