1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmnestjes met krokante eieren

Zalmnestjes met krokante eieren

Zalmnestjes met krokante eieren product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eieren
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 sneetjes witbrood, zonder korst, fijn verkruimeld
  • 2 eetl. sesamzaad
  • frituurolie
  • 50 g bloem
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • 75 g jonge bladsla of veldsla
  • 200 g gerookte zalm (Vismarine)
  • voor de dressing:
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 eetl. verse bieslook, gehakt
Voorbereiden
Kook de eieren 4 minuten en laat ze daarna 'schrikken' door er koud water over te gieten. Pel ze en leg ze op een stuk keukenpapier of een schone doek. Meng de ingrediënten voor dedressing en voeg er zout en peper aan toe.
Bereiden
Meng witbroodkruim, sesamzaad en peper. Verhit de frituurolie tot 180°C. Rol de eieren door de bloem en zorg dat ze goed bedekt zijn. Haal ze daarna door het eiwit en rol ze door het broodkruim. Het hele ei moet goed bedekt zijn. Frituur ze met behulp van een schuimspaan 3 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de sla over 4 borden. Sprenkel de dressing erover. Leg de zalm als een nestje in het midden van de sla en zet de eieren erin.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 11 g
  • koolhydraten
  • 14 g
  • vet
  • 9 g
  • Kcal
  • 175
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie