Zalmquiche met karameluien - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmquiche met karameluien

Zalmquiche met karameluien

Zalmquiche met karameluien product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 vellen bladerdeeg (diepvries)
  • 3 eetl. boter of vloeibaar bakproduct
  • 8 sjalotten, gehalveerd
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 1 theel. suiker
  • boter om in te vetten
  • bloem om te bestuiven
  • 4 eieren
  • 125 ml slagroom (Melkan)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 300 g zalmfilet, in blokjes
  • 1/2 courgette, in dunne plakken
  • 100 g geraspte jong belegen kaas
  • 4 eenpersoons ovenschaaltjes of quichevormpjes
Voorbereiden
Laat de vellen deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de boter en laat de sjalotten op middelhoge stand in circa 5 minuten lichtbruin bakken. Voeg de tijm en suiker toe en laat de uien op lage stand nog 5 minuten goudbruin karameliseren. Vet ondertussen de vormpjes in met boter en bestuif met bloem. Verdeel het deeg over de bodem en druk de randen goed aan. Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper.
Bereiden
Verdeel de zalm en courgette om en om over de deegvormpjes en bestrooi met zout en peper. Giet het eimengsel erover en schud even met de vorm om alles goed te verdelen. Schep de sjalotten erop en bestrooi met de kaas. Bak de quiches in 15 tot 20 minuten gaar.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
39 g
vet
68 g
Kcal
900