Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmrolletjes gevuld met verse kruiden

Zalmrolletjes gevuld met verse kruiden

Zalmrolletjes gevuld met verse kruiden product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g zalm (Vismarine koelvers)
  • 2 eetl. citroensap
  • versgemalen peper
  • 1 theel. extra vergine olijfolie
  • 1 eetl. gehakte dille
  • 1 eetl. gehakte basilicum
  • 2 eetl. gehakte bieslook
  • 8 kleine blaadjes kropsla
  • 125 ml zure room (Melkan)
  • cocktailprikkers
Voorbereiden
Verdeel de zalm in 8 plakken en leg ze op een snijplank. Besprenkel ze met wat druppels citroensap en maal er wat peper over. Druppel wat olijfolie over de kruiden.
Bereiden
Leg op elke plak zalm een blaadje sla en verdeel hierover de verse kruiden. Rol de plakjes losjes op en steek ze vast met een cocktailprikker. Leg op elk bord twee rolletjes en serveer met een beetje zure room en partjes citroen.
Variatie
Neem in plaats van zalm heilbotfilet of forelfilet.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
1 g
vet
15 g
Kcal
180