Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmschnitzel met bloemkoolrijst, wortel en aardappelpartjes

Zalmschnitzel met bloemkoolrijst, wortel en aardappelpartjes

Ingrediënten

  • 350 gr waspeen
  • 20 gr knoflookolijven (bakje 150 g)
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 5 el olijfolie
  • 2 tl honing
  • 1 tl ras el hanout of kerriepoeder
  • 1 bakje koriander (15 gr)
  • 6 takjes munt (bakje à 15 gr)
  • 2 zakken aardappelpartjes in schil (à 450 gr, koelvers, PLUS)
  • 4 zalmschnitzels
  • 400 gr bloemkoolrijst (zak, koelvers)
  • keukenmachine
Zalmschnitzel met bloemkoolrijst, wortel en aardappelpartjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de wortel in stukken en maal ze met de pulsknop van de keukenmachine tot grove korrels. Snijd de olijven in dunne plakjes.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van het sap, 3 el olie, de honing, de ras el hanout of kerrie en versgemalen peper en zout naar smaak. Snijd de korianderblaadjes grof en de steeltjes fijn en snijd de muntblaadjes in dunne reepjes.
  3. Bak de aardappelpartjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak ook de zalmschnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Meng ondertussen de bloemkool met de wortel, olijven, de helft van de munt, de helft van het korianderblad en alle steeltjes. Verdeel de dressing en de rest van de koriander en munt erover. Serveer met de zalmschnitzel en de gebakken aardappelpartjes.