Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmsoep

Zalmsoep

Zalmsoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 milliliter groente- of visbouillon
  • 50 milliliter kookroom
  • 50 milliliter witte wijn
  • 2 tomaten ontveld, in blokjes
  • 1 blikje (rode) zalm (ca. 200g), schoongemaakt
  • 1 lente-/bosuitje in ringen
Bereiden
Fruit het sjalotje en de knoflook in de olie. Voeg de bouillon, kookroom, wijn, tomaten en 3/4 van de zalm toe en verwarm zonder te koken. Pureer de soep en serveer deze met de rest van de zalm en de lente-ui in glaasjes of kommetjes.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
3 g
vet
11 g
Kcal
165