1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmsoep

Zalmsoep

Zalmsoep product foto
  • Ingredienten:

  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 milliliter groente- of visbouillon
  • 50 milliliter kookroom
  • 50 milliliter witte wijn
  • 2 tomaten ontveld, in blokjes
  • 1 blikje (rode) zalm (ca. 200g), schoongemaakt
  • 1 lente-/bosuitje in ringen
Bereiden
Fruit het sjalotje en de knoflook in de olie. Voeg de bouillon, kookroom, wijn, tomaten en 3/4 van de zalm toe en verwarm zonder te koken. Pureer de soep en serveer deze met de rest van de zalm en de lente-ui in glaasjes of kommetjes.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 3 g
  • vet
  • 11 g
  • Kcal
  • 165
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie