Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmspiesjes met aardappel-dillesalade

Zalmspiesjes met aardappel-dillesalade

Zalmspiesjes met aardappel-dillesalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram zalmfilet zonder huid
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 450 gram (mini)krieltjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 bosje dille, grof gehakt
  • 1 citroen, in partjes
  • 1 eetlepel arachide- of olijfolie
  • 4 spiesen
Bereiden
Snijd de zalm in 16 gelijke blokjes en bestrooi met peper. Snijd de plakjes ontbijtspek in de lengte door en omwikkel elk blokje zalm met een reepje spek. Rijg de blokjes aan de spiesen. Kook de krieltjes beetgaar, giet af en laat een beetje afkoelen. Klop de mayonaise met de zure room, kappertjes, sjalot en dille door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en een paar druppels citroensap. Schep deze dressing door de lauwwarme krieltjes. Verhit een grillpan en bestrijk deze met olie. Gril de spiesjes om en om in circa 8 minuten bruin en gaar. Serveer met een partje citroen en de aardappelsalade.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
21 g
vet
26 g
Kcal
430