Zalmtaart met tomaatjes en dille - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmtaart met tomaatjes en dille

Zalmtaart met tomaatjes en dille

Zalmtaart met tomaatjes en dille product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetlepel bloem
  • 10 plakjes hartigetaartdeeg, ontdooid
  • 400 gram zalmfilet, in kleine blokjes
  • 150 gram cherry-/kerstomaatjes
  • 20 gram dille, grof gehakt
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 150 milliliter room
  • lage taartvorm van 24 cm Ø, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestuif de taartvorm met bloem. Bekleed met 8 plakjes deeg en snijd de randen netjes bij tot net boven de rand van de vorm. Schep de zalm, tomaatjes en dille door elkaar en breng op smaak zout en peper. Verdeel de vulling over de deegbodem. Klop de eieren los met de room en breng op smaak met zout en peper. Giet dit over de vulling en schud een beetje zodat de room zich goed verspreidt. Steek uit de rest van het deeg kleine rondjes en duw deze bovenop de rand dakspansgewijs vast. Bestrijk de rondjes met wat losgeklopt ei en bak de taart laag in de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart even rusten voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
18 g
vet
34 g
Kcal
535