1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmtaartje met koriander en mosterd

Zalmtaartje met koriander en mosterd

Zalmtaartje met koriander en mosterd product foto
  • Ingredienten:

  • 200 gram zalmfilet
  • 200 milliliter hete visbouillon
  • 2 vellen filodeeg, ontdooid
  • 50 gram boter, gesmolten
  • 100 gram gerookte zalm (Vismarine), in reepjes
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 2 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepel gehakte verse koriander
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Pocheer de zalmfilet 5-7 minuten in de hete visbouillon. Laat goed uitlekken, dep droog en verdeel in kleine stukjes. Snijd het deeg in 8 vierkanten. Bestrijk de vierkantjes aan beide kanten met boter en leg ze diagonaal gestapeld in 4 holtes van de muffinvorm of in de taartvormpjes. Bak de deegbodems in circa 12 minuten lichtbruin en krokant in het midden van de oven. Meng de gerookte zalm en gepocheerde zalmfilet met de ui, olie, mosterd en de helft van de koriander. Wip de taartbodempjes uit de vormpjes, verdeel het zalmmengsel erover en garneer met de overige koriander.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 17 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 28 g
  • Kcal
  • 355
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie