Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmtartaar met gepocheerd ei

Zalmtartaar met gepocheerd ei

Zalmtartaar met gepocheerd ei product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram zalmfilet in miniblokjes
  • 100 milliliter wittewijnazijn
  • 2 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
  • 1 theelepel honing
  • 1 komkommer in miniblokjes
  • 4 eieren
  • 2 eetlepel gehakte (platte) peterselie
  • kookring Ø 10 cm
  • 2 sjalotjes gesnipperd
Bereiden
Meng de sjalotjes met 1 eetlepel azijn, de olie en de honing. Schep de komkommer om met de zalmforel en zout en peper naar smaak tot zalmtartaar. Zet de kookring op een bord en vul deze met de zalmtartaar. Druk een beetje aan en verwijder de kookring. Vorm zo vier taartjes. Druppel de sjalottenvinaigrette erover. Verhit de rest van de azijn met 1 liter water en 1 theelepel zout tot het kookpunt. Breek de eieren een voor een in een beker of een kommetje. Zorg ervoor dat de dooier heel blijft. Laat ze na elkaar in het water glijden en pocheer ze 3-4 minuten net onder het kookpunt. Schep de eieren met een schuimspaan uit het vocht, laat ze uitlekken en leg ze op de zalmtartaartjes. Bestrooi rijkelijk met peterselie. Lekker met geroosterd witbrood.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
2 g
vet
18 g
Kcal
255