Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmterrine met hardgekookte eieren

Zalmterrine met hardgekookte eieren

Zalmterrine met hardgekookte eieren product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g gerookte zalm (Vismarine)
  • 200 ml visfond of visbouillon (van tablet)
  • 1 eetl. vers citroensap
  • 400 g zalmfilet, zonder vel en graten
  • 5 blaadjes gelatine
  • 4 eieren
  • 125 ml slagroom (Melkan)
  • 150 g ricotta
  • zout
  • versgemalen peper
  • plastic folie
  • keukenmachine
Voorbereiden
Bekleed een cakevorm met plastic folie en verdeel de gerookte zalm-plakken over de vorm. Laat aan de randen overhangen. Breng de visfond met het citroensap aan de kook en leg de zalmfilet erin. Laat op lage stand in circa 5 minuten pocheren. Laat de gelatine weken in koud water. Neem de zalmfilet uit de fond en laat afkoelen. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Spoel ze onder koud water en pel ze. Klop de slagroom bijna stijf en zet koel weg. Zeef de fond en verwarm opnieuw. Laat de gelatine hierin oplossen en laat al roerende afkoelen tot het mengsel lobbig is.
Bereiden
Doe de gare afgekoelde zalmfilet met de ricotta en de lobbige fond in de keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat citroensap of/en -rasp. Doe het mengsel in een kom en schep de slagroom erdoor. Schep de helft van dit mengsel in de vorm en strijk glad. Leg de eieren erin en druk ze een beetje aan. Vul aan met de rest van het zalmmengsel, strijk glad en vouw de overhangende gerookte zalm erover. Dek af met plastic folie en zet minimaal een halve dag of een nacht in de koelkast. Stort de terrine op een schaal en garneer eventueel met dille.Brunchgerecht voor 8 personen
Variatie
Snijd de terrine in dikke plakken en serveer met vers geroosterd wit brood.

Voedingswaarde

eiwit
23 g
koolhydraten
1 g
vet
21 g
Kcal
280