Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmterrine

Zalmterrine

Zalmterrine product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 65 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 gram gerookte zalm (Vismarine)
  • 2 eiwitten
  • 3 witte boterhammen, zonder korsten, in blokjes
  • 1 eetlepel boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 20 centiliter witte wijn
  • 20 centiliter slagroom (Melkan)
  • 400 gram zalmfilet (Vismarine), in blokjes
  • 1 cake of terrinevorm van ca. 1 l, ingevet
  • 1 aluminiumfolie
Voorbereiden
Bekleed de cakevorm met de plakken gerookte zalm. Laat aan de bovenkant overhangen. Zet dit in dekoelkast. Klop de eiwitten los met een snuf zout en peper en giet dit over de broodblokjes in een schaal. Laat even weken. Verwarm intussen de boter en fruit de ui circa 5 minuten zacht. Blus af met de wijn en laat dit op hoge stand inkoken tot de helft. Laat even afkoelen en giet dit bij het broodmengsel. Klop de slagroom lobbig en zet in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150°C. Doe 2/3 van de zalmblokjes samen met het brood- en wijnmengsel, wat zout en peper in een keukenmachine en maal dit fijn. Snijd de rest van de zalmblokjes in dobbelsteentjes en schep deze door het mengsel. Spatel de geklopte slagroom er voorzichtig doorheen. Stort dit mengsel in de vorm en strijk glad. Vouw de overhangende gerookte zalm eroverheen en dek af met aluminiumfolie. Zet de vorm in een ovenschaal en giet er kokend water omheen tot net aan de rand. Bak de terrine in circa 35 minuten gaar in de oven. Neem het folie weg en laat afkoelen tot lauwwarm. Stort de terrine op een schaal en laat verder afkoelen.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
5 g
vet
12 g
Kcal
205