Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zalmworst met geroosterde groenten en aardappelpuree

Zalmworst met geroosterde groenten en aardappelpuree

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 5 el olijfolie
  • 2 rode uien, in kwarten
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 zak paprikamix, in repen
  • 500 gr trostomaten, in kwarten
  • 8 zalmworsten
  • 1 zakje aardappelpuree naturel (pak 2 zakjes)
  • 300 ml melk
  • 1 bakje basilicum (15 gr), steeltjes en blaadjes fijngesneden
Zalmworst met geroosterde groenten en aardappelpuree product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwijder het groen van de venkelknol en bewaar voor garnering. Snijd de venkel in parten. Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng 2 el olie met de venkel, ui, knoflook, paprika en peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven.
  2. Meng de tomaten met ½ el olie en peper en zout naar smaak. Leg de ze laatste 10 min. bij de groenten in de oven.
  3. Verhit ondertussen 2½ el olie in een koekenpan en bak de zalmworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Bereid ondertussen de aardappelpuree met de melk en 200 ml water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de aardappelpuree over 4 borden en schep de groenten en zalmworst erop. Garneer met het basilicum.