In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zarzuela Valenciana (Spanje)

Zarzuela Valenciana (Spanje)

Zarzuela Valenciana (Spanje) product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 eetl. milde olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 laurierblad
  • mespunt saffraanpoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1/2 Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngesnipperd
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 3 rijpe trostomaten, in kleine blokjes
  • 2 eetl. droge sherry of brandy
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 visbouillonblokje
  • 500 g gemengde zeevruchten, diepvries
  • 400 g witte visfilet naar keuze, in gelijke stukken
  • 1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 1 citroen, in partjes
Bereiden
Verwarm de olie in een grote wijde pan of wok en fruit de ui op lage stand in circa 5 minuten zacht en goudbruin. Voeg de knoflook, laurier, saffraan, paprikapoeder en Spaanse peper toe en fruit nog een paar minuten op lage stand tot alles gaat geuren. Voeg dan de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en bak tot de tomaat zacht is en de saus iets gaat binden. Voeg de sherry, de wijn en het bouillonblokje toe en kook even op hoog vuur tot de alcohol is verdampt. Verdeel de zeevruchten en vis gelijkmatig over de saus. Laat met deksel op de pan op lage stand circa 15 minuten stoven. Bestrooi de ­zarzuela met peterselie en serveer met partjes citroen voor een fris accent.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
3 g
vet
22 g
Kcal
350