Zeeuwse mosselpan - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zeeuwse mosselpan

Zeeuwse mosselpan

Zeeuwse mosselpan product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 kg mosselen
  • 200 ml pils of donker bier
  • 25 g boter
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 uien, in ringen of smalle partjes
  • 2 eetl. bladselderij, grof gesneden
  • 2 eetl. peterselie, gehakt
  • 1 prei, in ringen
  • versgemalen (zwarte) peper
Voorbereiden
Controleer de mosselen en verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het aanrecht niet sluiten.
Bereiden
Breng het bier met de boter, laurierblaadjes, ui, bladselderij, peterselie, prei en peper aan de kook. Voeg de mosselen toe en kook ze circa 5 minuten op een hoge stand tot ze open zijn. Schud ze halverwege de kooktijd even om. Serveer ze in de pan op tafel en schep ze op 4 diepe borden samen met de groenten.
Variatie
Vervang het bier door droge witte wijn.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
7 g
vet
12 g
Kcal
210