Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zeeuwse vissoep met room en dragon

Zeeuwse vissoep met room en dragon

Zeeuwse vissoep met room en dragon product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, geschild en in kleine blokjes
  • 1 theel. gedroogde of 1 takje verse dragon
  • 2 rijpe tomaten, in blokjes
  • 1 eetl. bloem
  • 300 g witte visfilet zonder graten, in blokjes (Vismarine)
  • 1 l visbouillon van 2 tabletten
  • 100 ml kookroom
  • 150 g Hollandse garnalen
  • versgemalen peper
Bereiden
Verwarm de boter in een soeppan met dikke bodem en fruit de ui en wortel met de dragon en saffraan circa 5 minuten op lage stand tot alles licht verkleurd is. Voeg de tomaten, bloem en visfilet toe en laat een paar minuten zachtjes mee bakken. Roer de bouillon erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten op lage stand koken en pureer deze dan. Voeg de kookroom toe en breng opnieuw even aan de kook. Warm de laatste minuut de garnalen mee en serveer de soep met een paar gesnipperde blaadjes dragon en wat versgemalen peper.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
11 g
vet
15 g
Kcal
245