1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zeeuwse vissoep met room en dragon

Zeeuwse vissoep met room en dragon

Zeeuwse vissoep met room en dragon product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, geschild en in kleine blokjes
  • 1 theel. gedroogde of 1 takje verse dragon
  • 2 rijpe tomaten, in blokjes
  • 1 eetl. bloem
  • 300 g witte visfilet zonder graten, in blokjes (Vismarine)
  • 1 l visbouillon van 2 tabletten
  • 100 ml kookroom
  • 150 g Hollandse garnalen
  • versgemalen peper
Bereiden
Verwarm de boter in een soeppan met dikke bodem en fruit de ui en wortel met de dragon en saffraan circa 5 minuten op lage stand tot alles licht verkleurd is. Voeg de tomaten, bloem en visfilet toe en laat een paar minuten zachtjes mee bakken. Roer de bouillon erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten op lage stand koken en pureer deze dan. Voeg de kookroom toe en breng opnieuw even aan de kook. Warm de laatste minuut de garnalen mee en serveer de soep met een paar gesnipperde blaadjes dragon en wat versgemalen peper.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 18 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 245
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie