In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zeevruchtensalade met mosterddressing

Zeevruchtensalade met mosterddressing

Zeevruchtensalade met mosterddressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g zeevruchtencocktail (Vismarine), ontdooid
  • 2 struikjes witlof
  • 1 krop rode sla (radicchio)
  • 2 lente-/ bosuitjes, in smalle ringetjes
  • 1 citroen, in partjes
  • voor de mosterddressing:
  • 1 theel. Dijonmosterd
  • 1 eetl. witte wijnazijn
  • 4 eetl. olijfolie
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
Voorbereiden
Meng de ingrediënten voor de mosterd­dressing. Meng de zeevruchten met deze dressing. Verwijder de stronkjes uit de witlof­struikjes. Haal de blaadjes van 1 struikje los en snijd de rest in reepjes. Haal de blaadjes van de rode sla los en scheur ze iets kleiner.
Bereiden
Verdeel de rode sla en gesneden witlof over 4 borden of in een schaal. Schik de zeevruchten erop en strooi de bosuitjes erover. Garneer met de lofblaadjes en citroenpartjes.Voor-/lunchgerecht voor 4 personen
Variatie
Vervang de rode sla door rucola.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
3 g
vet
16 g
Kcal
195