1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zeevruchtensalade met mosterddressing

Zeevruchtensalade met mosterddressing

Zeevruchtensalade met mosterddressing product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g zeevruchtencocktail (Vismarine), ontdooid
  • 2 struikjes witlof
  • 1 krop rode sla (radicchio)
  • 2 lente-/ bosuitjes, in smalle ringetjes
  • 1 citroen, in partjes
  • voor de mosterddressing:
  • 1 theel. Dijonmosterd
  • 1 eetl. witte wijnazijn
  • 4 eetl. olijfolie
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
Voorbereiden
Meng de ingrediënten voor de mosterd­dressing. Meng de zeevruchten met deze dressing. Verwijder de stronkjes uit de witlof­struikjes. Haal de blaadjes van 1 struikje los en snijd de rest in reepjes. Haal de blaadjes van de rode sla los en scheur ze iets kleiner.
Bereiden
Verdeel de rode sla en gesneden witlof over 4 borden of in een schaal. Schik de zeevruchten erop en strooi de bosuitjes erover. Garneer met de lofblaadjes en citroenpartjes.Voor-/lunchgerecht voor 4 personen
Variatie
Vervang de rode sla door rucola.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 3 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 195
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie