Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zelfgemaakte gravad lachs met veldsla

Zelfgemaakte gravad lachs met veldsla

Ingrediënten

  • 1 stuk Rode bieten
  • 1 stuk Citroen, sap en rasp
  • 1 eetlepel Suiker
  • 2 eetlepel Grof zeezout
  • 2 eetlepel Gin (of andere sterke drank)
  • 250 gram Zalmfilet, met huid
  • 1 bosje Dille
  • 1 stuk Avocado
  • 35 gram Veldsla
Zelfgemaakte gravad lachs met veldsla product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Let op: de zalm in dit recept heeft ongeveer 30 uur (1,5 dag) nodig om te marineren. Maak het dus ten minste 1,5 dag van tevoren. De gravad lachs is na het marineren nog 3 dagen afgesloten houdbaar in de koelkast.
  2. 2. Rasp de rode biet grof. Meng de biet met de citroenrasp, suiker, zout en gin. Leg de zalm op een flink stuk vershoudfolie en verdeel het bietenmengsel erover, zodat het overal zit. Pak de zalm strak in de folie in en laat 24 uur marineren in de koelkast.
  3. 3. Hak de dille fijn en meng met 1 eetlepel citroensap. Haal het bietenmengsel van de zalm en veeg het eventueel droog met keukenpapier. Verdeel nu de dille eromheen en verpak weer in vershoudfolie. Laat nu nog 6 uur (langer mag ook) in de koelkast rusten.
  4. 4. Snijd de zalm in dunne plakjes van de huid. Snijd de avocado in plakjes en maak de veldsla aan met citroensap, olijfolie, peper en zout.
  5. 5. Verdeel de veldsla over vier bordjes. Leg hierop de gravad lachs en de avocado. Serveer direct.

    Voedingswaarde

  • Kcal 169
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 5 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 10 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 0