Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Zelfgemaakte milde currypasta

Zelfgemaakte milde currypasta

Zelfgemaakte milde currypasta product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2-3 cm gemberwortel, geschild
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 eetl. korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 eetl. komijnpoeder (djinten)
  • 1/2 eetl. mosterdpoeder of 1 eetl. mosterd
  • 1 theel. cayennepeper
  • 1 theel. zout
  • 1 eetl. azijn
  • 3-4 eetl. arachideolie
Bereiden
Het is extra leuk om je eigen currypasta te maken. Pureer alle ingrediënten behalve de azijn en olie in een keukenmachine of gebruik een vijzel. Voeg daarna azijn en olie in een straaltje toe en meng goed. Bewaar de currypasta in een brandschoon potje 1-2 weken in de koelkast. Je kunt deze currypasta’s natuurlijk aanpassen naar smaak, maar hieronder vind je alvast 3 suggesties voor circa 100 ml currypasta per soort. Lekker bij vlees, vis, kip of groente.